FALSE

Page Nav

HIDE
HIDE
HIDE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Breaking News

latest

Morning Pray


Jai Ganesh Jai Ganesh Deva
Singer: Anuradha Paudwal
Lable: T Series


Shree Siddhivinayak Mantra And Aarti
Singer: Amitabh Bachhan & chorus
Lable: Music Tuday


Ghar Mein Padharo
Singer: Sapna Awasthi
Music: Various


Jai Laxmi Mata
Singer: anuradha paudwal & Chorus
Lable: T-series


Shendur Laal Chadhayo ( Aarti)
Singer: Ravindra Sathe
Lable: T-Series


Morning Pray


Hara Hara Shambhu
Singer: Abhilipsa Panda, Jeetu Sharma
Lable: Jeetu Sharma


Om Namah Shivay (Dhoon)
Singer: Hemant Chauhan
Music: Appu
Lable: Soor Mandir


Om Har Har Har Mahadev
Singer: Meera Rana, Tara Devi, Fatteman, Raj Bhandari & Chorus
Music: Radio Nepal


Ashutosh Shashank Shekhar
Singer: Sonu Nigam & Chorus
Film: Shiv Mahima
Music: Arun Paudwal


Mere Ghar Ram Aye Hain
Singer: Jubin Nautiyal
Lable: T-Series


Ads by Eonads

Ads Place


सड़किया पे गाड़ी हमार बैलगाड़ी Sadakiya Pe Gaadi Hamar Bailgaadi--Bhojpuri Lyrics

In this song the bullock cart has been described as the most important means of transport in the village. Even today in most of the villages...


Ads by Eonads






In this song the bullock cart has been described as the most important means of transport in the village. Even today in most of the villages where there is no pucca road, bullock cart is the only practice. In this, the lyricist says that like a motor car runs on a paved road, like a ship runs in water or a train runs on two tracks, in the same way our bullock cart moves on the unpaved road. And it moves so fast that it moves forward. The largest bull associated with it has a red color in its nose, while the smaller bull walks in its mastani gait. The bullock-cartman challenges the turban-clad bullocks and signals them to go faster. Due to this, our bullock cart runs in the forefront.

फिल्म :  भोजपुरी फोक गीत

गायक :  जोगिंदर सिंह अलबेला

गीतकार:  जोगिंदर सिंह अलबेला

संगीतकार: जोगिंदर सिंह अलबेला

लेबल: टी सीरीज

आे हो हो हो ओ हो हो हो हो

पक्की रै सड़किया पे चले मोटर गड़िया

कि पनिया में चले ला जहाज

अरे दु गो रे पटरिया पे चले रेलगड़िया

के कच्ची पर गड़िया हमार


चलल जाला चलल जाला चलल जाला हो

सड़किया पे गाड़ी हमार बैलगाड़ी

सबसे अगाड़ी हमार बैलगाड़ी

सड़किया पे गाड़ी हमार बैलगाड़ी

सबसे अगाड़ी हमार बैलगाड़ी


बड़का बइलवा के नथवा नथनवा

ओकरा के सोभेला ललका फुदनवा

ओकरा के सोभेला ललका फुदनवा

छोटका बैइलवा चलावेला लसारी

हमारी बैलगाड़ी सबसे अगाड़ी हमार बैलगाड़ी

सबसे अगाड़ी हमार बैलगाड़ी


घुमी घुमी हांके बैलगाड़ी गाड़ीवानवा

हथवा में पगहा बा छाेड़े मोरे तनवा

हथवा में पगहा बा छाेड़े मोरे तनवा

मारे टिटकारी भागे सबसे अगाड़ी हमार बैलगाड़ी

सबसे अगाड़ी हमार बैलगाड़ी 

सड़किया पे गाड़ी हमार बैलगाड़ी

चलल जाला चलल जाला चलल जा हो

सड़किया पे गाड़ी हमार बैलगाड़ी

सबसे अगाड़ी हमार बैलगाड़ी



ooo ho ho ho oo ho ho ho
pakki re sadakiya pe chale motar gadiya
ki paniya mein chale la jahaj
are du go re patariya pe chale relgadiya
ke kachchi par gadiya hamar

chalala jaala chalala jaala chalala jaaja ho
sadakiya pe gaadi hamar bailgaadi
sabse agaadi hamar bailgaadi
sadakiya pe gaadi hamar bailgaadi
sabse agaadi hamar bailgaadi

badka baieelwa ke nathwa nathanva 
okara ke shobhela lalaka fudanwa
okara ke shobhela lalaka fudanwa
chhotaka baieelwa chalavela lasaari
hamari bailgaadi sabse agaadi hamar bailgaadi
sabse agaadi hamar bailgaadi

ghumi ghumi haanke bailgaadi gaadiwanva 
hathwa mein pagha ba chhode more tanwa
hathwa mein pagha ba chhode more tanwa
maare titkari bhaage sabse agaadi hamar bailgaadi
sabse agaadi hamar bailgaadi
sadakiya pe gaadi hamar bailgaadi
chalala jaala chalala jaala chalala jaaja ho
sadakiya pe gaadi hamar bailgaadi
sabse agaadi hamar bailgaadi


इस गीत में गांव में सबसे अधिक यातायात के साधन बैलगाड़ी का वर्णन किया गया है। आज भी ज्यादातर गांवों में जहां पक्की सड़क का अभाव है वहां बैलगाड़ी का ही चलन है। इसमें गीतकार कहता है कि जैसे पक्की सड़क पर मोटरगाड़ी चलती है, जैसे पानी में जहाज चलती है या फिर दो पटरियों पर रेलगाड़ी चलती है वैसे ही कच्ची सड़क पर हमारी बैलगाड़ी चलती है। और यह इतनी तेज चलती है कि सबसे आगे चलती है। इसमें जुड़े सबसे बड़े बैल के नाक में लाल रंग का फुदना है तो छोटे वाला बैल अपनी मस्तानी चाल में चलता है। गाड़ी चलानेवाला बैलगाड़ीवान पगड़ी पहने बैलों को ललकारता है और उसे तेज चलने को इशारा करता है। इसी से सबसे आगे हमारी बैलगाड़ी चलती है। 




No comments